Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Three Line Break indikator

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Three Line Break indikator

    Har någon gjort ett script för "Three Line Break" indikatorn?

    Beskrivs här:
    http://stockcharts.com/school/doku.p...ree_line_break

  • #2
    Problemet är att vi inte ännu har möjlighet att rita chart utan tidsfaktor, dvs det går inte att räkna antal Close och därefter stega in i nästa stapel. Enda möjligheten vore i så fall att köra scriptet i tickupplösning med i0() som intradayprefix. Då fungerar tex HHV() som en räknade där antal tick utgör perioderna. Möjligen kan man skriva något som räknar x antal tick och läser högsta resp lägsta inom ett visst antal Close. Det inga snygga staplar, men det skulle gå att räkna på det.

    Comment


    • #3
      Ett litet utkast på en ide i alla fall, kanske går att spinna vidare på.



      PS. Blir snabbt väldigt tungt att exekvera eftersom varje tick körs igenom.
      Attached Files

      Comment


      • #4
        Min egna tanke för att beräkna staplarna är att utgå från en vanlig stapel x perioder bort (x tillräckligt stort för att bilda mer än 3 nya staplar), använda högsta resp lägsta värde på den som en range för kommande staplar. Det är bara första stapeln som man använder högst/lägsta på sen är det close kursen som bestämmer.
        Om följande close kurs är högre än högsta eller lägre än lägsta bildas en ny stapel. Däremot om följande två close kurser efter första stapeln ligger inom högsta/lägsta intervallet bildas ingen ny stapel.
        När det bildats 3 "nya" staplar i rad, upp eller ner, måste nästa close kurs bryta igenom alla 3 föregående staplar för att bilda en ny stapel i motsatt riktning, annars händer inget.

        Det svåra scriptmässigt är att hålla reda på värdena för de 3 föregående staplarna när man itererar igenom de vanliga staplarna.

        Comment

        Working...
        X