Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Script som anpassar antal utifrån köpsignal och antal tillgångar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Script som anpassar antal utifrån köpsignal och antal tillgångar

    Har en ide om ett script/ordermodell som anpassar antal utifrån köpsignal och antal instrument. Ska försöka förklara.
    Låt oss säga att ordermodellen är kopplad till 6 instrument.

    1. Vid första köpsignalen så handlar den 100% av testkontot
    2. Om den får en ny köpsignal så handlar den 50% av testkontot samtidigt som den säljer 50% av tidigare innehav, således har dom tillsammans 100% av testkontot
    3. skulle nu ytterligare en köpsignal komma så köper den 1/3 och säljer av resterande så att totalen blir 100%, osv och detta kan då upprepas till du har 6 instrument med 1/6 del av testkontot
    4. Skulle nån av instrumenten få säljsignal så gör den tvärtom att den köper till för resp så att totalen är 100% och jämnt fördelat.

    Är det nån som testat detta? Är det ens möjligt att göra?

  • #2
    Intressant ide! Det går att göra om man tilldelar en global cell till varje tillgång, och då kan antalscripten enkelt läsa ut vilka av dessa som har tex 1 i värde = position finns. Om du har tex 10 olika tillgångar, med celler numrerade 100-109 så sätter varje modell 1 i värde om det finns en position. Därefter kan modellerna läsa av alla cellerna och addera ihop, tex om 7 av dem har position dividerar man börvärdet med 7 så att positionen ska vara 1/7 av testkontot.

    Tricket blir väl att sälja av överskott så att man kommer ner på rätt positionsstorlek per tillgång, och då behöver det finnas lite "spelrum" för att det inte ska bli omväxlande köp/sälj om man är i närheten av 1/7 eller 1/6, eller 1/8 tex. Problem kanske med DAX som kostar relativt mycket per andel osv, men handlar man för stora belopp är det ju inget som hindrar.

    Comment


    • #3
      Även om den ska handla fler då ett eller flera instrument får säljsignal. Kan man med globala celler få reda på vilken tillgång som ligger där? I så fall kanske skapa en egen ordermodell för köp och sälj som justerar upp/ner antal som behöver köpas/säljas?

      Comment


      • #4
        Hur tilldelar man en global cell på en tillgång?

        Comment

        Working...
        X