Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Simultana order

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Simultana order

    Hur hanterar programmet cash(x) då flera instrument genererar order samtidigt i samma cykel.

    Behandlas en order i taget eller skjuter programmet alla samtidigt?
    Finns det någon skillnad mellan simulering, testkonto-live och skarptkonto?

  • #2
    Cash(x) uppdateras vid varje scriptkörning, så om det skickas order från flera papper samma cykel uppdateras den samtidigt, men det kommer skilja mellan live och testkonto eftersom ingen position hinner bildas live förrän nästa cykel i bästa fall. Simulering/live skiljer bara på körordningen på instrument, det är kronologisk ordning på ena och record number-ordning i andra - kommer bara inte ihåg vilken som var vilken.

    Comment


    • #3
      Generellt skulle det kunna bli skillnad beroende på vilka positioner som gått igenom. Förutsatt att alla order går igenom blir det väl samma positioner mellan testkonto och skarpt konto(förutom att priset kan skilja något)?

      Det innebär att simulering/testkonto skulle kunna bli kraftigt överexponerat om många instrument köper samtidigt och kollar cash(n,t). Alternativt att simuleringen/testkonto kollar cash(t) efter varje order? Skarpt skulle det väl bli först till kvarn och sedan stoppar NN nya order från att gå igenom.

      Det går ju i och för sig att testa genom att simuleringen köper alla aktier samtidigt för tillgänglig kassa. Det jag är egentligen är ute efter är bästa sättet att styra ordningen då det finns fler kandidater än tillgänglig kassa(cash(n,t) utan kredit). Rankingen ska styra oavsett om programmet per automatik använder alfabetisk eller numerisk ordning.

      Comment


      • #4
        Det går att sortera och exekvera efter egen ordning och samtidigt hålla kolla på kassan. Det krävs dock en del scriptning.

        Comment

        Working...
        X