Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

OMX volym

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • OMX volym

    Är det så att det inte finns någon volym till OMX indexet? Läste i manualen under Money flow index: "Index såsom generalindex har ej volym och heller ingen MFI". Jag hade tänkt testa med ett villkor till för köp, t.ex volymoscillator, men det är alltså inte möjligt då?

    Jag spinner fortfarande vidare på "Inber:s" OMX script och tycker att vinsten ibland kan se rätt fin ut, men det är för många förlust affärer. Många perioder får jag fler -affärer än +, fast ändå positivt resultat totalt. Om man bara kunde få bort lite köp i nedgång...

    Mvh Emil

  • #2
    Hej

    Jag vet inte om det löser alla problem Emil men för att just filtrera bort köpsignaler i större nedgångar brukar jag kombinera mina Intradayscript som oftast arbetar på 30 min perioder med att kräva att 5-dagars medelvärde skall vara stigande.
    Någonting i stil med:


    medv:=Lt(HhvBars(Mov(C,80,e),2),1)
    uppåt:=Hhv(medv,2)


    bokstaven "e" står för exponentiellt, dvs ta mera hänsyn till de senaste periodernas kursutveckling än de som är i början av 5-dagars perioden.

    Värdet 80 är helt enkelt hur många halvtimmar som finns under en 5-dagars vecka.

    Lycka till

    Comment


    • #3
      OMX volym

      Hej Torsten.
      Har redan testat med att medelvärde måste vara stigande. När jag såg ditt inlägg insåg jag dock att jag gjort en groda. Jag tänkte inte på att t.ex ett glidande medelvärde på 20 med data på 30minuter ger ett 10 timmars medelvärde...
      Har nu testat med min nyvunna kunskap, men det hjälper mig inte!
      Jag vill fortfarande ha svar på min fråga längst upp i den här strängen!

      Mvh Emil

      Comment


      • #4
        Volym på OMX

        Volymvärdet på OMX är hela tiden noll, så metoder eller script som bygger på volym kan inte användas på index alls.

        Ofta är springande punkten precis det du upptäckt, för automatiska köp är det bra att spärra i alltför nedåtgående trender.

        Comment

        Working...
        X