Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Dedikerade pengapotter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Dedikerade pengapotter

    Jag vill handla utifrån ett antal oberoende pengapotter inom samma depå, så att t.ex. insatsen+vinsten från en viss akties handel används till nästa affär med den aktien, varken mer eller mindre. Hur kan man hålla koll på potter inom en depå så man dedikerar varje pott till ett visst ändamål och hela tiden vet hur mycket som finns kvar? Har någon satt upp något liknande?

  • #2
    Hm, var frågan otydlig eller är det få forumdeltagare som kör flera instrument parallellt och vill hålla isär dem?

    Comment


    • #3
      Nja, det är nog inte frågan som är otydlig, men däremot inte helt enkelt att lösa på ett idealiskt sätt faktiskt. Man kan göra en enkel variant där man multiplicerar senaste transens antal med pris, och får fram en summa pengar. Men det bygger på att hela positionen gick till avslut på en gång, och inte som delavslut.


      säljpris:=lasttrade(s,p)
      säljantal:=lasttrade(s,v)
      säljsumma:=mult(säljpris,säljantal)


      Comment


      • #4
        En ide är att använda indata fälten (fria är 21-32). Anpassa ett va) script att ta ett av fälten (kopiera tracker va script). Sedan får du underhålla summa i fältet för vaje trade och instrumment. Inte helt automatiskt men något.

        Comment


        • #5
          Här är ett sätt som borde fungera:

          Lägg till detta i triggerscriptet som säljer:

          säljsumma:=mult(portfolio(v),s)
          Retval(säljsumma,2)



          När säljordern går iväg lagras summan i cell 2 för det instrumentet. Det loggas i Starta > Loggade lokala ordertransaktioner. Värdet kan sedan läsas av i efterhand i tex antalscriptet på köpsidan med:

          senaste_säljsumma:=LastTrade(s,2)

          Då har man direkt en insats i kronor som kan användas för att räkna ut hur många aktier man vill köpa. (dividera med aktuellt säljpris)

          Comment

          Working...
          X