Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Öppettid marknad på instrument

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Öppettid marknad på instrument

    En fråga kring vilken öppettid man ska ställa in på instrumentet. Vissa ordermodeller triggar köp efter kl 20 (tex usa,valutor,råvaror).
    Jag testade och ställa in öppettid ETP 8:15-20 men på SISO sker köp/sälj valutor och usa aktier/index kl 15:10 i analysbänken. Är det specifikt för SISO eller ska man inte ändra öppetiderna i instrumentet utan justera i ordermodellerna att köp sker under börsens öppetid?

  • #2
    Generellt ska man inte ändra öppettiderna för instrumenten. Det går att styra från modellerna ner på detaljnivå. Det går att styra relativt (öppning,stängning) market(o) och market(c), vilka styrs av instrumentets marknad. Alternativt fasta klockslag. Vanligast är att man inte triggar i callen och direkt på morgonen. Det finns modeller som trigger nästan hela dagen och de som triggar tex under 2 minuter innan stängning.

    Edit: Handlar man etp:er fram till kl 20:00 vill man normalt inte därefter få trigger på tex valutor och råvaror. Skarp order kommer då inte förrän tidigt nästa dag. Handlar man instrument på usa-börserna vill man kunna handla fram till kl 22.
    Last edited by Henric; 2020-08-21, 17:51.

    Comment

    Working...
    X