Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Boktips; Way of the turtle by Curtis M Faith

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Boktips; Way of the turtle by Curtis M Faith

    Bra bok om att plocka in ett gäng noviser och göra dom till top-traders.

    Systemen bygger på följande strategier:
    1. ATR Channel breakout
    2. Bollinger breakout
    3. Domchian trend
    4. Donchian trend with time exit
    5. Dual moving average
    6. Triple moving average


    Mycket imponerande resultat i boken.
    Är det nån som har kört nån av dessa strategier?

  • #2
    Jag läste den för länge sedan och testade lite på omx utan imponerande resultat. Det är vanliga trendföljande strategier så var beredd på större draw down. Fungerar förmodligen bättre på multi assets då vissa tillgångar trendar och andra choppar runt. Jag spenderade inte så mycket tid och någon kan säkert få till något bra.

    Comment


    • #3
      De körde en mängd olika tillgångsslag, räntor, diverse råvaror, valutor, metaller, olja och S&P 500 index. Strategierna är tilltalande i sin enkelhet. Som du säger, säkert intressant med en multi assets strategi.

      Comment


      • #4
        Hörde att att författaren har allvarliga problem med rättvisan. Vet inte om det är sant men fanns en del mugshots på nätet och allt annat än ett bra trackrecord.

        Comment


        • #5
          Så kanske det är? Det har inget med strategierna att göra. Strategierna som beskrivs i boken är de som Richard Dennis and William Eckhardt lärde sina elever att använda.

          Comment


          • #6
            Japp, Curtis Faith är inte jätteintressant i sammanhanget, även om han som 19-åring drog in 31,5MUSD åt sin chef Richard Dennis. Allt han gjorde var att följa Dennis strategi slaviskt. Det som är tilltalande med strategierna är just att de är så enkla och kunde läras ut från scratch på två veckor. De körde enkla strategier och la krutet på att diversifiera genom en mängd tillgångsslag. Kanske det är den approachen vi skulle ha i NAS istället för att fokusera på att ta fram den smartaste roboten. Men det var väl eentligen det vi kom fram till under kursen.

            Comment


            • #7
              Nja. Turtle handlade nästan bara trendföljande(cta-strategier). Många av dessa har gått dåligt de sista fem åren. Titta bara på svenska Lynx. Dessa strategier tenderar att relativt gå bättre när det är bear-market. En annan från Turtlegänget är Jerry Parker som via Chesapeak har kört liknande strategier sedan de slutatade hos Dennis. Han kör även dessa strategier på en portfölj av aktier. Skulle vara intressant att testa.

              Comment


              • #8
                Nej, Lynx har inte rosat marknaden på ett tag, ligger back i år.

                En enkel strategi som Turtles körde är en Dual Moving Average baserad på MA100 och MA350. Under åren 1996-2006 avkastade den CAGR 58% och max DD 32%, max DD längd 8mån. Vet inte hur den avkastat efter 2006 men den är ju klart intressant.

                Comment


                • #9
                  Jag menade inte att trampa på Lynx. Det vara bara för att de nog är Sveriges mest kända i kategorin. Det finns ju även Asset Selection, mm. Som inte heller gått så bra.

                  Vi har inte data för alla tillgångar. Annars är Dual Ma enkel att testa. För en tillgång blir den nog extremt känslig för längden i medelvärdena?

                  Comment

                  Working...
                  X